SAMSUN / İLKADIM - Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi 1939 yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak 23 Nisan İlköğretim okulu adıyla anılan binada öğretime başlamıştır.

1942-1943 öğretim yılında okulumuz Samsun Kız Enstitüsüne dönüştürülmüş, 1952-1953 öğretim yılında bugün öğretim verilen binaya (A Blok) taşınmış ve 1964'e kadar Enstitü olarak devam etmiştir.

1964-1965 öğretim yılında okulumuz bünyesinde Kız Meslek Lisesi açılmış ve her yıl öğrenci sayısının artması ile birlikte 1976 yılında okulumuza ek bina (B Blok) yapılmıştır. Samsun Kız Meslek Lisesi olarak eğitim-öğretimini sürdürmüştür.

1991-1992 öğretim yılında okulumuzun bünyesinde Anadolu kız meslek lisesi açılmış,  Bilgisayar ve Grafik bölümüne öğrenci alınmasıyla okulumuzun adı Anadolu Kız Meslek Lisesi olarak değişmiştir. 1998-1999 öğretim yılında bilgisayar ve grafik bölümlerinin yanında seyahat acenteciliği bölümü açılarak gfarik ve seyahat acenteciliği bölümüne erkek öğrenci alınmasıyla birlikte okulumuzun adı Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi olarak değişmiştir. 3 yıl sonra seyahat acenteciliği bölümü kapatılmıştır. Yerine Çocuk Gelişimi ve eğitimi bölümü açılmış olup bilgisayar ve grafik bölümlerine erkek öğrenci alınmaya devam edilmiştir.

2006-2007 eğitim öğretim yılında hayırsever vatandaşımız Cengiz BÜBERCİ tarafından okulumuza ek bina (C Blok) yaptırılmış ve okulumuzun adı Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak değişmiştir. Ve halen Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak devam etmektedir.

Okulumuzda; Anadolu kısmında Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğrafçılık, Giyim Üretim Teknolojileri, Güzellik Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri olmak üzere 6 alan bulunmaktadır.

Okulumuzun bünyesinde 5 sınıf, 1 oyun odası, 1 oyun bahçesi ve 1 yemek odası bulunan uygulama ana okulu bulunmaktadır.

Okulumuzda şimdiye kadar 11 Müdür görev yapmıştır. 2018'den itibaren Emine ÇELEBİ Okul Müdürü olarak atanmış olup ve halen görevine devam etmektedir.

Yayın: 29.11.2012 - Güncelleme: 12.09.2020 14:47 - Görüntülenme: 6300

Etiketler :