![]() |
Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme göstermekte. Özellikle gelişmekte olan ülkemizde kalifiye elemana daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Kalifiye eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak ise meslek liseleri çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Meslekî ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Meslekî ve teknik eğitim ile bireylerin ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda uygun öğrenme fırsatlarının sunulduğu, iş ve meslek ahlakını merkeze alan yenilikçi, istihdama hazırlayan, iktisadi ve sosyal sektörlerin ihtiyaçlarına göre geliştirilen ve paydaşlarla iş birliği içinde sürekli yenilenen bir meslekî ve teknik eğitim sistemi oluşturulması amaçlanmaktadır. Okulumuz, bünyesinde barındırdığı alanlar ile Samsun ilinde sektörel ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte bireyler yetiştirmektedir. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Moda Tasarım Teknolojileri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Bilişim Teknolojileri ile Grafik ve Fotoğrafçılık Alanlarından mezun olan öğrenciler mesleki beceri ve yeterlikleri sayesinde sektörde kolaylıkla iş sahibi olabilmektedirler. Bilginin beceriye, becerinin özgüvene, özgüvenin bireyselleşmeye, bireyselleşmenin de hayata tutunmak olduğunu öğretmeyi amaçlayan mesleki eğitim programlarımız ile yolu bizimle kesişen gençlerle daha iyisi için biz buradayız. |
OKUL PROGRAM TÜRÜMÜZ |
Okulumuzda Anadolu Meslek Programı uygulanmaktadır |
OKULUMUZUN İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI VE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER – PROTOKOLLER |
Okulumuzun Samsun Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği ile Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü mevcuttur. Bu protokol Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine eğitim, mesleki bilgi, beceri ve deneyim gibi pek çok yeterliği kazandırmak için yürütülmektedir. Öğrencilerimiz hem okulumuz atölyelerinde hem de Samsun Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği eğitici personeli, usta öğreticileri, uzman aşçı ve şefleri ve uzman kadroları ile birlikte uygulama yaparak gerekli bilimsel danışmanlığı almaktadırlar. |
EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ |
Okulumuzda normal öğretim şekli mevcut olup, sadece kız öğrencilerden oluşmaktadır. Okulumuza ait pansiyon bulunmamaktadır. |