SAMSUN / İLKADIM - Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haz

Sema Cengiz Büberci MTAL. Topluma Hizmet Kulubu 'Bez Bebek'projesiyle toplumla öğrenciler arasında güçlü bir iletişim ağı olan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Güven duygusunun gelişiminde önemli yeri olan dolgu oyuncaklardan biri bez bebek her çocuğun anne ve baba rollerini öğrenmelerini destekleyen, geleceğin sağlıklı ebeveynlerinin yetişmesinde ekili oyun aracıdır.  Öğrencilerimizin kendi emekleriyle hazırladıkları bebekler ve yanı sıra pek çok oyuncaklar anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine hediye edildi. Öğrencierimizden oluşan animasyon ekibi liderliğinde  danslar, yarışmalar yapıldı. Sevgi paylaştıkça güzel diyen kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin iyi yönde bakış açısı geliştirmesine rehberlik eden değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin Canik Düzardıç anasınıfı ve  ilkokulu öğrencilerine ulaşımında yardımlarını esirgemeyen   İlkadım Belediyesine ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında öğrencilere etkinlikler düzenlenerek gün anıldı. Sandelye kapmaca, çuval yarışı, kaşıkla pinpon topu yarışı, halat çekme ve yöresel halk oyunları oynandı. Yarışmalarda galip gelen öğrencilere hediyeler verildi. Bütün öğrenciler sıraya girip Gençlik Marşı söylenmiştir ve ardından İstiklal Marşı Töreni yapılarak etkinlikler bitmiştir.

May

"SAMSUN MESLEKİ BECERİLER FUARI" Avrupa Meslek Becerileri Haftası kapsamında 16-17 Mayıs 2022 Tarihlerinde Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen "Samsun Mesleki Beceriler Fuarı"' na Okulumuz Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Bilişim Teknolojileri Alanı-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı-Güzellik Hizmetleri Alanı-Grafik ve Fotoğraf Alanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencilerimizin bölümlerine özgü ürettikleri ürünlerin  sergilendiği stant, ziyaretçi konuklardan büyük ilgi gördü. Fuardaki sergi standımız Milli Eğitim Bakanlığı İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Sn. Süleyman AKGÜL, Samsun Valimiz Sn. Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa DEMİR, Samsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Murat YİĞİT ve protokolün diğer değerli üyeleri tarafından da ziyaret edildi. Fuara katılımda emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Değerler eğitimi kulübü kapsamında öğrencilerimizde okuma alışkanlığı kazandırma ve okuduğunu yorumlama becerisini geliştirebilmek için  başlattığımız ODİ (Oku- düşün-ifade et) adlı kitap okuma projemizi her ay düzenli olarak gerçekleştirdik. Dünya ve Türk Edebiyatlarından okuduğumuz eserleri zoomdan bağlantı kurarak kitap analizini yaptık. Bu projemiz okul yönetimimiz tarafından desteklenerek  1. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması olarak geliştirdik. Öğrencilerimiz Türk Edebiyatının en önemli eserlerinden olan "Sergüzeşt" adli eseri okudular ve sınavına tabi tutuldular. Sınavda başarılı olup ilk dörde giren öğrencilerimize "Kapadokya Gezisi" hediye edildi. Bunun  yanı sıra tüm katılan öğrencilerimize "Katılım Belgesi"takdim edildi. Öğrencilerdeki katılım ve istek göz önünde bulundurularak bundan sonraki süreçlerde de düzenli olarak kitap okuma yarışması yapılmasına karar verildi. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür eder hayatlarında kitap eksik olmamasını dileriz.

Mrt

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında "Tahliye Tatbikatı" 04.03.2022 cuma günü gerçekleşmiştir.