SAMSUN / İLKADIM - Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

"PİKTES VOLEYBOL TURNUVASINDA TÜRKİYE FİNALİNDEYİZ" Konya İlinde düzenlenen" Piktes Voleybol Turnuvası" Yabancı Uyruklu Öğrenciler Genç Kadınlar  Kategorisinde Samsun İlimizi temsil eden ve okulumuz öğrencileri LARA EHMEYID YOUSIF, MALAK RAFAA ABOOD ve SORAYYA YOUSEF' in yer aldığı voleybol takımı turnuvada büyük bir başarıya imza atarak "Türkiye Finaline" yükselmiştir. Öğrencilerimizi tebrik eder, final müsabakasında başarılar dileriz.

May

PİKTES Projesi Merkez Ofis İzleme Birim Koordinatörlüğü ve PİKTES Projesi Samsun Ofisi tarafından izleme ve değerlendirme faaliyetleri kapsamında okulumuz ziyaret edildi. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Değerler eğitimi kulübü kapsamında öğrencilerimizde okuma alışkanlığı kazandırma ve okuduğunu yorumlama becerisini geliştirebilmek için  başlattığımız ODİ (Oku- düşün-ifade et) adlı kitap okuma projemizi her ay düzenli olarak gerçekleştirdik. Dünya ve Türk Edebiyatlarından okuduğumuz eserleri zoomdan bağlantı kurarak kitap analizini yaptık. Bu projemiz okul yönetimimiz tarafından desteklenerek  1. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması olarak geliştirdik. Öğrencilerimiz Türk Edebiyatının en önemli eserlerinden olan "Sergüzeşt" adli eseri okudular ve sınavına tabi tutuldular. Sınavda başarılı olup ilk dörde giren öğrencilerimize "Kapadokya Gezisi" hediye edildi. Bunun  yanı sıra tüm katılan öğrencilerimize "Katılım Belgesi"takdim edildi. Öğrencilerdeki katılım ve istek göz önünde bulundurularak bundan sonraki süreçlerde de düzenli olarak kitap okuma yarışması yapılmasına karar verildi. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür eder hayatlarında kitap eksik olmamasını dileriz.

Mrt

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında "Tahliye Tatbikatı" 04.03.2022 cuma günü gerçekleşmiştir.